...
psychology-2647941_1280-1

Mi smo tu za vas

Naša savetovališna služba okuplja stručnjake iz različitih oblasti, a njihova zajednička nit je posvećenost psihoterapiji. Želimo da pomognemo ljudima da postignu veće zadovoljstvo na ličnom, porodičnom i profesionalnom planu.

U našem centru, stručnjaci pristupaju svakom klijentu individualno i kontinuirano. Na taj način pružamo prilagođene intervencije koje će im pomoći da maksimalno funkcionišu u svim sferama života. Posebna pažnja posvećuje se zajedničkom planiranju terapije, aktivnom rešavanju problema i stvaranju podsticajnog i podržavajućeg okruženja. Takav pristup olakšava proces promjene prilagođen ritmu koji je prihvatljiv klijentima.

Naša služba primjenjuje empirijski potvrđene psihološke metode, s naglaskom na principima kognitivno-bihevioralne terapije poput REBT-a i ACT-a.

Otvorenost

Kroz otvoreni dijalog pokušajmo pronaći unutrašnju ravnotežu i mir, koji će vam u mnogo čemu olakšati svakodnevno funckionisanje i neprilike koje vas mogu zadesiti.

Interakcija

Kroz interakciju sa našim stručnim osobljem na putu ste da bi ste ostvarili pozitivne i duboke transformacije u  životu kako sebe tako i vaših bližnjih. 

Preokret

Osnažite se kroz psihološko savetovanje zajedno sa stručnim psihoterapeutom kroz istražuivanje, razumijevanje i prevazilaženje izazova za postizanje trajnih promenja.

Bitne teme u vezi savjetovanja

Česta pitanja i odgovori

Psihoterapija je proces razgovora koji se odvija između klijenta i obučenog psihoterapeuta s ciljem olakšavanja promjene. To je strukturisani vid razgovora koji nam omogućava da bolje razumemo naše psihičke procese i pruža nam priliku da osmislimo puteve za promene.

Dužina psihoterapije zavisi od različitih faktora – od vrste terapije koju praktikuje izabrani terapeut, prirode vaših problema i vaše spremnosti za promene. Lična promjena je proces čija brzina nije lako predvidiva, pa bi davanje tačnih prognoza bilo nesigurno.

Kognitivno-bihejvioralna terapija (CBT) je znanstveno utemeljen pravac u psihologiji. Istraživanja su pokazala da je efikasan u rešavanju raznih problema. U ovoj terapiji, saradnja između klijenta i terapeuta je ključna, a fokus je na promeni disfunkcionalnih misli kako bi se postigle željene promene u emocijama i ponašanju.

Racionalno emotivna bihejvioralna terapija (REBT) je efikasan i edukativan pristup.  Fokusiran je na pomoć ljudima u suočavanju s iracionalnim verovanjima i učenju kako da upravljaju svojim emocijama, mislima i ponašanjem na zdraviji i realniji način.

ACT metode su osmišljene da podstaknu izvodljive i pozitivne procese psihološke fleksibilnosti i da nam pomognu da prevaziđemo bolne misli i emocije. To se postiže sticanjem smislenog uvida u ono što nam je zaista važno.

Psiholozi i psihijatri koji žele da se bave psihološkim savjetovanjem, nakon osnovnog visokoškolskog obrazovanja stiču dodatno znanje. Na taj način postaju kompetentni za pružanje usluga psihološkog tretmana.

Da li će psihološko savjetovanje uključivati farmakoterapiju zavisi od preferencija osobe koja ima problem, preferencija profesionalca koji pruža usluge psihološkog tretmana, kao i od vrste poremećaja. Psiholozi ne izdaju recept niti su stručni za farmakoterapiju. Psihoaktivne lijekove propisuju doktori medicine, koji su u pravilu psihijatri.

Naš stručni kadar čine ljudi koji posjeduju znanje i vještine kroz stručno usavršavanje iz određenog psihološkog pristupa, i zbog toga su kompetentni za pružanje usluga psihološkog tretmana.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.